Sada crea unha aula de estudo para devolver a biblioteca aos nenos

13/09/2017

Sada crea unha aula de estudo para devolver a biblioteca aos nenos

Os máis pequenos foran relegados a un corredor da Casa da Cultura para que os maiores estudasen sen ser molestados.


Sada 13 setembro 2017.

“Queremos que os nenos sexan parte importante da biblioteca de Sada e que a sala infantil estea repleta de actividades. Queremos que a biblioteca da Casa dá Cultura sexa moderna, aberta á cidadanía e dinámica”. Con este obxectivo, a concelleira de Cultura, María Pardo, ordenou antes do verán que a sala infantil que estaba relegada a unha zona do vestíbulo da Casa da Cultura volvese á biblioteca e que os lectores máis pequenos tivesen un espazo no que poder falar, gozar da lectura, dos contacontos ou calquera actividade propia da súa idade.

“Non sei en que momento alguén decidiu trasladar a sala infantil a unha das esquinas do edificio, deixando taponada, ademais, unha das saídas de emerxencia. Fíxose, ao parecer, para que os nenos non molestasen aos maiores que estudaban na biblioteca”, indica a concelleira. Ante esta situación, o goberno local tentou tomar unha decisión salomónica e pediu unha subvención á Deputación para crear unha aula de estudo, no que os, estudiantes, opositores e universitarios puidesen ficar os cóbados con tranquilidade.

O pleno do organismo provincial ten previsto aprobar esta mesma semana unha partida de 29.300 euros para cofinanciar xunto co Concello, que achegará 7.400 euros, o proxecto exposto polo goberno local.

A concelleira de Cultura confirmou que a previsión do goberno local é poder contratar as obras no último trimestre do ano para realizar a execución dos traballos entre os meses de decembro e xaneiro, época do ano no que a actividade é menos intensa dentro da Casa dá Cultura Pintor Lloréns. Tamén confirmou que o espazo destinado aos estudantes situarase na zona onde actualmente realizan a súa actividade os alumnos da escola de música. “Haberá unha redistribución de espazos”, explicou María Pardo, coa incorporación de tabiques móbiles e nova iluminación e a reposición do falso teito e o illamento acústico da nova aula. Aclarou tamén que estes cambios terían que realizarse hai tempo pero que debido á lentitude da Administración fóronse pospondo: “Para realizar obras no edificio hai que pedir diferentes permisos a Portos do Estado, que tardaron en dar a súa autorización”, puntualizou. 

Arquivado en:
Novas. Sada. Cultura e praias.

Temas:
Subvencións e axudas. Formación. Cultura. Obras e servizos.

Perfís:
Veciños. Xuventude. Maiores.

AXENDA